Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: 25-04-2012 "ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ"

Συνέντευξη στην ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΙΓΑΛΑ

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012


Τα .. δυνατά του χαρτιά, ρίχνει στις Κυκλάδες ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με γνώμονα το τρίπτυχο: νέοι, καταξιωμένοι κοινωνικά, επαγγελματικά, με όρεξη για δουλειά, γνώση και επιστημονική κατάρτιση. Μια τέτοια περίπτωση, που εκφράζει όλα τα παραπάνω, αποτελεί η 36χρονη δικηγόρος Αγγελική Ήμελλου. Η εκ Νάξου ορμώμενη υποψήφια ευελπιστεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την ψήφο των Κυκλαδιτών στους οποίους διαμηνύει ότι “για να αλλάξουν τα πράγματα στο πολιτικό σκηνικό χρειάζεται αγώνας και αντίσταση”.
“Οι πολίτες πρέπει να δώσουν δυναμικά την απάντησή τους σε αυτή την πολιτική που εφάρμοσαν τα δύο “μεγάλα” κόμματα για να εξυπηρετήσουν αποκλειστικά τα συμφέροντα των δανειστών μας σε βάρος του λαού και της χώρας”
“Οι ψηφοφόροι πρέπει να αποφασίσουν όχι με βάση το συναίσθημα και τα ξεθωριασμένα σύμβολα, αλλά με βάση το τι βιώνουμε σήμερα και σταθμίζοντας το που μας οδήγησε η αδιέξοδη πολιτική της συγκυβέρνησης, με αποτέλεσμα να ευημερούν οι δανειστές και να συνθλίβεται η κοινωνία”
“Οι προτάσεις των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” είναι σαφείς, ρεαλιστικές και εφικτές και σε κάθε περίπτωση, μπορούν να αναστρέψουν την πορεία καθόδου της χώρας μας”
“Πρωταρχικό μας μέλημα η άρση της βουλευτικής ασυλίας για όλους αυτούς που οδήγησαν τη χώρα μας σ' αυτήν την κατάσταση. Ζητάμε να ενεργοποιηθούν οι ποινικές ευθύνες και να δεσμευτεί η περιουσία αυτών των ανθρώπων”
Τι είναι αυτό που ωθεί έναν νέο άνθρωπο σε ηλικία, να κατέβει υποψήφιος σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, όταν σήμερα βλέπουμε πως αντιμετωπίζεται η πλειοψηφία των βουλευτών;“Όντως είναι γεγονός πως η πλειοψηφία των βουλευτών αντιμετωπίζεται με βάση το υπάρχον σύστημα, που δυστυχώς, εδώ και χρόνια διαβρώνει τους πάντες και τα πάντα, δεν αφήνει κανένα περιθώριο άσκησης αγνής και αμερόληπτης πολιτικής. Ωστόσο, αυτή η αγανάκτηση γι' αυτό το σύστημα που εξακολουθεί να υπάρχει, σε σημείο που κατέστρεψε μέσω του μνημονίου και τη χώρα και τους Έλληνες πολίτες, ήταν στην ουσία αυτό που απετέλεσε το δικό μου κίνητρο να κατέβω στην πολιτική και ειδικότερα στις Κυκλάδες, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Παναγιώτη Καμμένου.”
Τελικά, ποιο είναι το διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης;    
“Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση διακυβεύονται πάρα πολλά, τα οποία δεν έχουν να κάνουν μόνο με εμάς τους ίδιους. Κυρίως έχουν να κάνουν με το μέλλον των παιδιών μας, με το μέλλον το δικό μας και της πατρίδας μας. Έχει να κάνει με την δική μας υπόσταση, προσωπική, επαγγελματική και οικονομική, καθώς εξαθλιώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις των Ελλήνων πολιτών, των οποίων τα σπίτια βγαίνουν σε πλειστηριασμό άμεσα μετά τις εκλογές, με βάση τις διατάξεις που προβλέπονται τον Ιούνιο, μέσω του μνημονίου. Ξεπουλιέται η δημόσια και ιδιωτική περιουσία ενώ αναμένεται να ενεργοποιηθούν λίαν συντόμως,ένα σωρό διατάξεις αντισυνταγματικές και απαράδεκτες για την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού”.
Όπως και εσείς η ίδια είπατε, ο λαός υποφέρει από το Μνημόνιο και τα όσα αυτό συνεπάγεται. Ζητά λοιπόν, απαλλαγή από αυτό. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν χαρακτηριστεί ως το αντιμνημονιακό κόμμα το οποίο θα πασχίσει για την κατάργηση του μνημονίου. Αρκετοί είναι αυτοί που το θεωρούν ουτοπικό αυτό. Θα ήθελα να μου πείτε πώς σκέφτεστε ότι θα καταφέρετε κάτι τέτοιο;
“Κατ’ αρχάς και με βάση την ιδιότητά μου ως νομικός, θέλω να πω ένα πράγμα. Πρόκειται για διατάξεις αντισυνταγματικές, που δεν αφήνουν περιθώριο εγκυρότητας των μνημονίων. Τα μνημόνια είναι άκυρα. Άκυρο σημαίνει ότι ακόμα και αν έχουν υπογραφεί, δε νομιμοποιούνται! Φυσικά αυτό δεν το παραδέχονται όσοι έβαλαν την υπογραφή τους και σκοπεύουν να συνεχίσουν να δεσμεύουν τη χώρα μας. Εάν όμως βγει κάποιος άλλος, ο οποίος θα κυβερνήσει αυτή τη χώρα και δεν αναγνωρίζει τα μνημόνια, αυτομάτως ακυρώνονται από μόνα τους, γιατί είναι άκυρα ... και τα άκυρα δε μπορούν να νομιμοποιηθούν.”
Θεωρείτε δηλαδή ότι το οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα προκύψει και το οποίο θα είναι διαφορετικό από αυτό που ίσχυε μέχρι τώρα δε θα έχει δεμένα τα χέρια;
“Θα σας πω ένα πράγμα για να το αποδείξουμε και λίγο στην πράξη, ώστε να μη λέμε μόνο θεωρίες. Πριν από έξι μήνες σχεδόν, η κ. Μέρκελ , ο κ. Σαρκοζί και οι υπόλοιποι “φαγώθηκαν” να υπογράψει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Σαμαράς, το μνημόνιο. Για ποιο λόγο αυτό; Εγώ ξέρω πως όταν ένας νόμος βγαίνει, θεσπίζεται από την πλειονοψηφία του πολιτικού κοινοβουλίου που τυγχάνει να την έχει η κυβέρνηση. Αυτή τη στιγμή όμως, δε ζητήθηκε μόνο η ψήφος της κυβέρνησης αλλά και η ψήφος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν ο νόμος λοιπόν ήταν ισχυρός και έγκυρος, η ψήφος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ανούσια. Δεν είχε ουσία, δεν είχε νόημα. Άρα λοιπόν, για να ζητηθεί και η ψήφος αυτή, πάει να πει ότι “κάποιο λάκκο έχει η φάβα”.
Να πάμε τότε στην “ταμπακιέρα”, γιατί ο ψηφοφόρος θα πρέπει να εναποθέσει τις ελπίδες του για ένα καλύτερο αύριο, στους Ανεξάρτητους Έλληνες;
“Κατ' αρχάς έχω να πω ότι όσοι επικαλούνται την αντιμνημονιακή πολιτική οφείλουν να είναι συνεπείς. Υπάρχουν πάρα πολλές τέτοιες πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες όμως στήριξαν αρχικά το μνημόνιο, στη συνέχεια απομακρύνθηκαν απ' αυτό και τώρα επικαλούνται τον αντιμνημονιακό χαρακτήρα τους. Εμείς λοιπόν είμαστε το μόνο κίνημα που πέρα του συνεχούς αντιμνημονιακού χαρακτήρα και μέσα από την πορεία, τη μακρόχρονη του Προέδρου μας, Παναγιώτη Καμμένου, αλλά και μέσα από τη δική μας αντίληψη για τα πράγματα, όσον αφορά και την αντιμνημονιακή πορεία αλλά και την καθαρή κατεύθυνσή μας, η οποία δεν είναι κομματική αλλά είναι ελληνική, υπερκομματική γραμμή, θεωρούμε ότι είναι η βάση ώστε να ξεκινήσει κανένας να προβληματίζεται τουλάχιστον ως προς μια κατεύθυνση την οποία έπρεπε να έχει η χώρα του και ο ίδιος ο Έλληνας πολίτης. Αν θέλει να έχει μέλλον σε αυτή την χώρα και δεν θέλει να μεταναστεύει, εκείνος, τα παιδιά του και να εξαθλιώνεται οικονομικά εκείνος και η περιουσία του.
Τώρα όσον αφορά τις κοινές γραμμές, που προφανώς αυτό θέλουμε να μάθουμε όλοι μας, οι δικές μας οι γραμμές θεωρούν ότι κάθε πολιτικός ο οποίος έφερε τα πράγματα σε αυτή την κατάσταση μέσω υπογραφής του μνημονίου, δεν πρέπει πλέον να μένει στο απυρόβλητο. Θεωρούμε, λοιπόν, ότι θα πρέπει να αρθεί η βουλευτική ασυλία για τους πολίτες αυτούς που έφεραν αυτή την κατάσταση, να ενεργοποιηθούν οι ποινικές ευθύνες, να δεσμευτεί η περιουσία αυτών των ανθρώπων, η οποία στην ουσία επιβάρυνε οικονομικά τους πολίτες και σε δεύτερη φάση, θα πρέπει να θέσουμε σε εφαρμογή τη λύση της εξόφλησης αυτών των οφειλών που εμείς αναγνωρίζουμε ότι έχουμε. Εννοώ μόνο τη νόμιμη οφειλή μας και όχι την παράνομη και την τοκογλυφική.”
Μιλήσατε για άρση ασυλίας, έχω ακούσει και τον πρόεδρο σας και για την παραπομπή στην δικαιοσύνη των όσων συμμετείχαν στο “έγκλημα” που συντελέστηκε κατά της χώρας. Μέσα σε αυτούς συγκαταλέγεται και Αντώνης Σαμαράς;“Μέσα σε αυτούς συγκαταλέγονται όσοι βοήθησαν στην υπογραφή του μνημονίου εμμέσως ή αμέσως. Δεν θα ονοματίσω εγώ πρόσωπα. Αυτά θα κριθούν όταν θα πάνε στη δικαιοσύνη με τις νόμιμες διαδικασίες που θέτει ο νόμος και έχουμε πολλούς Έλληνες δικαστές που είναι άξιοι να ερευνήσουν και να μάθουν ποιοι πραγματικά κρύβονται πίσω από αυτή τη διαδικασία του μνημονίου.
Να μείνουμε ωστόσο στο πολιτικό σύστημα αυτό κάθε αυτό, επειδή ο κομματικός σχηματισμός ο δικός σας, για πολλούς δεν προέκυψε από παρθενογένεση. Και ο κ. Καμμένος συμμετείχε σε αυτό το πολιτικό σύστημα και μάλιστα, πριν από πολλά χρόνια ήταν αυτό το ίδιο το πολιτικό σύστημα που τον στήριξε ψηφίζοντας τη μη άρση ασυλίας του. Ποια είναι η δική σας άποψη;“Εγώ μπορώ να απολογηθώ μόνο για τον εαυτό μου. Δεν απολογούμαι ούτε για τον πρόεδρό μου, ούτε για κανέναν άλλο τρίτο. Δεν έχω κανένα δικαίωμα γι' αυτό. Ωστόσο,γενικά μπορώ να πω ότι ο καθένας μας έχει τις ευθύνες του. Κι εμείς έχουμε ευθύνες ως λαός που στηρίξαμε κόμματα τα οποία έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση αλλά δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ευθύνες με τους ανθρώπους που ξεπούλησαν τη χώρα μας. Δεν μπορούμε λοιπόν να εξ' εξομοιώσουμε τις ευθύνες σε όλους τους ανθρώπους για τα ίδια πράγματα. Ο κ. Καμμένος, πολύ εγκαίρως, έχει δείξει την σταθερή αντιμνημονιακή του αντιπαράθεση με όλους τους υπόλοιπους και το έχει δείξει στην πράξη, ανεβαίνοντας στο κοινοβούλιο, αποκαλύπτοντας στον ελληνικό λαό πράγματα που κανένας άλλος δεν είχε τη δύναμη, τη θέληση και τη γνώση να τα πει. Εγώ δε θεωρώ ότι μόνο ο κ. Καμμένος γνωρίζει όλα αυτά και κανένας άλλος. Προφανώς, γνωρίζουν πάρα πολλοί. Γιατί δεν βγήκε κάποιος να τα πει; Το ένα θέμα είναι αυτό. Δεν αρκεί να τα γνωρίζεις, πρέπει να έχεις και την τόλμη να τα πεις. Πρέπει όμως να έχεις και την καθαρότητα να τα πεις, χωρίς να φοβάσαι ότι αύριο θα σου βγάλουν κάποιο σκάνδαλο ή κάποια ανάμειξή σου. Εδώ και έξι μήνες προσπαθούν να μας βγάλουν κάτι και δεν έχουν να μας βγάλουν τίποτα. Αυτό για εμένα και μόνο αποδεικνύει περίτρανα το γεγονός πως ο κ. Καμμένος είναι καθαρός! Και είναι ένας λόγος από τον Έλληνα πολίτη αν όχι να μας στηρίξει, τουλάχιστον να προβληματιστεί θετικά ως προς σε αυτό το κομμάτι.”
Σε όλους αυτούς που υποστηρίζουν ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δημιουργήθηκαν για να βάλουν ένα “στοπ” στην περίπτωση αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας και σε κάποιους άλλους που σας προσδίδουν το χαρακτηρισμό του ευκαιριακού κατασκευάσματος το οποίο θα “ξεφουσκώσει” μετά τις εκλογές, τι απαντάτε;
“Βασικά, ο λόγος δημιουργίας μας προκύπτει και μέσα από το διαδίκτυο. Αλλά πέραν τούτου, το κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, είναι ένα κίνημα που το γέννησαν οι ανάγκες των καιρών. Το κίνημα αυτό γεννήθηκε από Έλληνες πολίτες, όχι από πολιτικούς φορείς. Από Έλληνες πολίτες, οι οποίοι μπήκαν διαδικτυακά να διαμαρτυρηθούν για αυτό το καθεστώς, να διαμαρτυρηθούν και να προβληματιστούν για το τι γίνεται και το τι θα γίνει από εδώ και πέρα, καθώς και για το γιατί έφτασε η χώρα σε αυτή την κατάσταση. Για το ποιοι έφτασαν την χώρα ως εδώ, για το ποιος φταίει και ποιος δε φταίει. Να συνειδητοποιήσουν τι γίνεται και τι μπορεί να αλλάξουν. Όλη αυτή λοιπόν η συζήτηση και ο διάλογος, ο διαδικτυακός, μεταξύ μας, με πρωτοβουλία βεβαίως του προέδρου μας, γέννησε το κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Διακόσιες χιλιάδες Έλληνες πολίτες συνυπέγραψαν και συμφώνησαν με την ιδρυτική μας διακήρυξη και τις βασικές αρχές τις οποίες προανέφερα. Ό,τι ψηφίζεται και ό,τι “περνιέται”, ό,τι ανακοινώνεται δηλαδή στον ελληνικό λαό, πριν ανακοινωθεί περνάει από δημόσια διαβούλευση, που είναι μία μορφή άμεσης δημοκρατίας, μια μορφή πιο σύγχρονης δημοκρατίας. Δεν υπάρχει για μένα καλύτερος τρόπος έκφρασης από αυτόν. Είναι υγιές ένα κίνημα όταν αποτελείται από Έλληνες πολίτες.”
Όλες οι δημοσκοπήσεις σας “βάζουν” στη Βουλή, αρκετές μάλιστα είναι και ιδιαίτερα ενθαρρυντικές για τα ποσοστά σας. Παρουσιάζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μία δυναμική που πολλούς έχει εκπλήξει και πολλούς έχει δυσαρεστήσει, ενώ υπάρχουν και οι ανάλογες “επιθέσεις”. Για εσάς, πως προδιαγράφεται το πολιτικό τοπίο την επομένη των εκλογών; Ποιο ρόλο πιστεύετε ότι θα παίξει το δίλημμα που προβάλλεται, αυτοδυναμία ή χάος;
“Για εμάς δεν υπάρχει δίλημμα αυτοδυναμίας ή χάος. Τεχνητό είναι το δίλημμα αυτό, για να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη αντίδραση στον ελληνικό λαό. Κάνουν πράγματα τις τελευταίες ημέρες τα οποία προσωπικά τα λέω σπασμωδικές κινήσεις. Είναι κινήσεις που δείχνουν ότι κάθε μέρα απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τη βούληση του Έλληνα πολίτη και από αυτά που θεωρεί ο Έλληνας πολίτης ότι πρέπει να γίνουν για την πατρίδα του και δε γίνονται. Άρα αυτοδυναμία ή χάος είναι άλλη μία εκβιαστική πρόταση για μένα. Πρέπει να φύγει ο Έλληνας πολίτης από αυτό το φόβο, πρέπει να πάψει να εκβιάζεται. Είμαστε δυνατοί, είμαστε πολλοί και θα γίνει αυτό που θέλει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ό,τι και αν είναι αυτό. Εγώ χαίρομαι που βλέπω αυτά τα γκάλοπ ακόμα και αν είναι κατευθυνόμενα, δε με ενδιαφέρει. Υπάρχει μία έντονη κινητοποίηση του λαού, που βγάζει πολυκομματισμό, είναι μία έκφραση. Είμαστε βέβαια πολύ μακριά, είμαστε δεκαπέντε μέρες πριν της εκλογές. Παρ' όλα αυτά, βλέπεις μια κινητοποίηση, μια συνειδητοποίηση, έναν προβληματισμό.”
Φοβάστε τις επόμενες ημέρες ότι όσο πλησιάζουμε προς την εκλογική αναμέτρηση θα δημιουργηθούν “περίεργες” συνθήκες;
“Βεβαίως, αλλά θεωρώ πως ό,τι και να γίνει από εδώ και πέρα, θα είναι εις βάρος αυτών που χρησιμοποιούν τέτοια συστήματα. Ο Έλληνας πολίτης έχει ξυπνήσει, αντιλαμβάνεται. Πάντα αντιλαμβανόταν αλλά τώρα το κάνει πολύ περισσότερο διότι έχει βιώσει στο “πετσί” του τις συνθήκες και τις συνέπειες αυτής της κατάστασης. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό μετά από τόσα χρόνια. Αντιλαμβάνεται τι γίνεται, καταλαβαίνει.”
Πόσο αισιόδοξη είστε ότι η κοινωνία και δη αυτή των Κυκλάδων, θα εμπιστευτεί νέα πρόσωπα;“Είμαι πάντα αισιόδοξη, γιατί είμαι νέος άνθρωπος. Το ίδιο θέλω να είναι όλος ο ελληνικός λαός, αισιόδοξος! Οι νέοι άνθρωποι έχουν, εκτός από την αισιοδοξία, και την δυναμική να αλλάξουν τα πράγματα. Γι' αυτό θα χαρούμε πολύ να μας στηρίξουν και να μπορούμε να προσφέρουμε σε αυτή την πολύπαθη χώρα και στους Έλληνες που τόσο ανάγκη το έχουν και ειδικά στους Κυκλαδίτες, νέους ανθρώπους που θα μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Εμείς το ελπίζουμε. Βεβαίως είναι στη βούληση του ελληνικού λαού εάν θα μας επιλέξουν.”
Το δικό σας “θέλω” για τις Κυκλάδες του αύριο ποιο είναι; Ποιο είναι το όραμά σας;
“Το όραμά μου είναι να προσφέρω. Ούτε πολιτική καριέρα θέλω να κάνω, δόξα τω Θεό επάγγελμα έχω, δικηγόρος είμαι. Από αυτό ζω αποκλειστικά και θα συνεχίσω να ζω. Η μνημονιακή κατάσταση, η οποία έφερε την χώρα μας σε αυτό το χάλι, με ανάγκασε να κατέβω υποψήφια. Δεν θα το έκανα ποτέ, δεν είχα ποτέ τέτοιες “φιλοδοξίες”, αλλιώς θα είχα μπει στην πολιτική εδώ και χρόνια. Άλλωστε δεν είμαι 25 χρονών, 36 είμαι και το λέω για πρώτη φορά. Θα μπορούσα να έχω πολιτευτεί πολύ νωρίτερα αλλά δεν το ήθελα. Δεν ήταν προτεραιότητά μου, ούτε καν σαν σκέψη. Απλώς αγανάκτησα, πρέπει να υπερασπιστούμε την Ελλάδα μας, ανεξαρτήτως κομματικής αντιπαράθεσης.
Θεωρείτε βασικό σας αντίπαλο τον Γιάννη Βρούτση; Γιατί επιλέξατε τον συντοπίτη σας εν ενεργεία βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για να κάνετε αυτή την πρώτη σας παρουσία στα πολιτικά δρώμενα του νομού με μια σειρά ερωτημάτων που του υποβάλλατε;
“Μου έχει γίνει αυτή η ερώτηση δύο ή τρεις φορές και σας ευχαριστώ πολύ που μου κάνετε την τιμή να μου την υποβάλετε ξανά, για να απαντήσω και να ξεκαθαρίσω το γεγονός ότι δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον κ. Βρούτση, σε καμία περίπτωση. Αφορμή απετέλεσαν, για να ασχοληθώ μαζί του, κάποιες προεκλογικές ανακοινώσεις περί κατάργησης του χαρατσιού. Πάνω σε αυτό τον ρώτησα, κατά πόσο μπορεί να προβεί στην κατάργηση ενός χαρατσιού που έχει επιβληθεί μέσω του μνημονίου 2; Δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό με τον κ. Βρούτση, σε καμία περίπτωση. Σε τελική ανάλυση, τα ίδια που έχει πει ο κ. Βρούτσης προεκλογικά, ότι θα καταργήσει το χαράτσι ενώ το ψήφισε η παράταξή του, ψήφισε το αντίθετο δηλαδή, την επιβολή του χαρατσιού, πράγμα που έχει προαναγγείλει προεκλογικά και ο κ. Ρήγας του ΠΑΣΟΚ.
Είναι δικαίωμά τους να ακολουθούν αυτή τη γραμμή αλλά πρέπει να είναι ειλικρινείς με τους Έλληνες πολίτες και πριν ζητήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού, να του πούνε ειλικρινά τι μέτρα πρόκειται ψηφίσουν τον Ιούνιο. Γι' αυτό λέω ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό. Το ξεκαθαρίζουμε αυτό.”
Μας είπατε λίγο πριν για ποιους λόγους θα πρέπει το εκλογικό σώμα να επιλέξει του Ανεξάρτητους Έλληνες. Θα ήθελα να μου πείτε τους ειδικούς λόγους για τους οποίους θα πρέπει να στηρίξει την Αγγελική Ήμελλου...
“Η Αγγελική Ήμελλου είναι ένα νέο κορίτσι, το οποίο είναι νέο και στην δικηγορία. Επαγγελματικά με αγγίζουν τα μνημόνια γιατί αγγίζουν και όλους εκείνους -κυρίως τους νέους- οι οποίοι μέχρι σήμερα είχαν μια επαγγελματική πορεία, είχαν κάποια δεδομένα, που όμως τώρα δεν τα έχουν. διότι πλέον δεν έχουν τα περιθώρια γι' αυτά.
Η Αγγελική Ήμελλου θέλει να προσφέρει κατ' αρχάς σε αυτή τη χώρα. Κατέβηκε λόγω της αγανάκτησής της στα νέα δεδομένα, τα οποία θέλουν το ξεπούλημα της χώρας μας και την κατάσχεση των περιουσιών των Ελλήνων πολιτών. Για ένα διάστημα πήγα στο εξωτερικό και σπούδασα τρία χρόνια. Αγάπησα την Ελλάδα πολύ περισσότερο από όσο την αγαπούσα στην πατρίδα μου, ίσως γιατί είχα δεδομένα πράγματα, τα οποία στο εξωτερικό δεν υπήρχαν ως δεδομένα. Γύρισα πίσω, αποφάσισα να επιστρέψω και να βοηθήσω την πατρίδα μου μέσα από το επάγγελμά μου, την οικογένειά μου, τους Έλληνες κι εμένα. Όταν λοιπόν βλέπω και ανατρέπονται όλα αυτά τα πράγματα και τα όνειρα που είχα εγώ, δύο πράγματα μας μένουν. Ή να σηκωθούμε να φύγουμε όλοι οι νέοι άνθρωποι, πράγμα το οποίο ήδη αρχίσει να γίνεται και να αφήσουμε ανθρώπους που δεν έχουν πλέον την δυναμική να στηρίξουν αυτόν τον τόπο ή να μείνουμε εδώ και να παλέψουμε ο καθένας από τη δουλειά του, από την πορεία και τη σταδιοδρομία του. Εγώ, επειδή τυγχάνει να είμαι και νομικός και έχω νομική γνώση των πραγμάτων, θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω και μέσα από το επάγγελμά μου, ως υποψήφια βουλευτής αλλά και μέσα από την δικηγορία. Συμβαίνουν πράγματα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την δημοκρατία μας και καμία σχέση με το σύνταγμά μας. Τα μνημόνια έχουν μια σωρεία αντισυνταγματικών διατάξεων. Δεν πρέπει να υπάρχει ένας άνθρωπος ο οποίος να έχει τη γνώση και να μπορεί να προσφέρει μέσα από τη δουλειά του σε αυτά τα πράγματα; Πέραν όμως αυτού, ανεξαρτήτως επαγγέλματος, είμαι μια νέα κοπέλα η οποία έχω όρεξη να προσφέρω στην Ελλάδα μου. Αν μου δοθεί η δυνατότητα να το κάνω, θα προσφέρω ακόμα περισσότερο.”



http://vps1.typokykladiki.gr/

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: 21-12-2012 "ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ"




21- ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
Η νεαρή Ναξιώτισσα Δικηγόρος που πήρε 2.000 με τους Ανεξάρτητους Έλληνες νιώθει έντονα ότι την χρησιμοποίησαν όπως αναφέρει στην συνέντευξη που έδωσε στη ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ.
H αποχωρούσα Αγγελική Ημελλου που ήταν από τα πρώτα των μέλη ΑΝΕΛ δήλωσε με μεγάλη απογοήτευση :
«…Με χρησιμοποίησαν και εγώ με την σειρά μου έπαιξα άθελα μου παιχνίδια στους δικούς μου ανθρώπους με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κοιτάξω κανένα στα ματιά μετα τις εκλογές και να κρύβομαι…» 
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΗΜΕΛΛΟΥ
πηγη : http://www.koinignomi.gr/arxeion-xml/pages/kikladiki/web/file-get?arx-files-entry-id=e341b6a20fa21e7e83571826e98263e5

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: 21-12-2012 "ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ "ΜΑΣΚΕΣ" : ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ "ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ" ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ"


21-12-2012
Συνέντευξη στην ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΙΓΑΛΑ


Είναι γνωστό ότι η πολιτευτής των “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ” στις Κυκλάδες, Αγγελική Ήμελλου, επί μήνες έκανε προσπάθεια να συμβάλει σ’ αυτό που υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους που την εμπιστεύτηκαν, ως απλή “στρατιώτης” του κόμματος και παρά το γεγονός των προεκλογικών “ύπουλων” χτυπημάτων που δέχθηκε, “κάτω από τη μέση “ και μάλιστα εκ των έσω.

Όταν αυτό το θέμα, στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου, άρχισε να γίνεται γνωστό στους δημοσιογραφικούς κύκλους, η ίδια δε θέλησε να μιλήσει, όπως και άλλοι συνυποψήφιοί της που κατάλαβαν το “βρώμικο” προεκλογικό “παιχνίδι” που παιζόταν από συγκεκριμένο υποψήφιο του κόμματος εις βάρος τους, που κρατώντας δύο “καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη” έβαλε στόχο τη βουλευτική έδρα, κινούμενος σε δύο ταμπλό.

Το “σύμπαν” ενός ολόκληρου κομματικού μηχανισμού και ενός ακόμη άτυπου αλλά υπαρκτού παραμηχανισμού του πολιτικού χώρου προελεύσεως του “ανατέλλοντος αστέρα” της πολιτικής σκηνής, συνωμότησαν σε μια καλά οργανωμένη προσπάθεια αντιστήριξης των υπολοίπων πολιτευτών.

Αυτά κατεγράφησαν αλλά ουδέποτε δημοσιοποιήθηκαν λόγω της συνειδητής απόφασης των “θυμάτων” για το “καλό” του κόμματος ενόψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης.
Οι “Κασσάνδρες” λοιπόν, που αν και γνωρίζουν το παρασκήνιο, επιδίδονται ακόμη και σήμερα σε έναν “πόλεμο” λάσπης και συκοφάντησης κατά προσώπων που, αν μη τι άλλο, είχαν ξεκάθαρη πολιτική συμπεριφορά και ρόλο, οφείλουν να σταματήσουν την απαράδεκτη τακτική που ακολουθούν και αυτό γιατί δεν πείθουν.

Στο μικρόκοσμο του Νομού και στις συνειδήσεις των Κυκλαδιτών, η έλλειψη πολιτικής παιδείας, η επίδειξη συνομωσιολογικής συμπεριφοράς, η εκτόξευση πρωτοφανών συκοφαντιών και ύβρεων, αποκαλύπτονται, έστω και με καθυστέρηση με αποτέλεσμα να επιστρέφονται εκεί από όπου πηγάζουν.
Γιατί πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι, ενώ γνωρίζουν το πως λειτούργησαν, συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο;

Εξουδετέρωση εσωκομματικού “ανταγωνισμού”
Τελικά οι “σκιές” και οι “πράκτορες” επικράτησαν, αφού εξασφάλισαν ένα περιβάλλον “άρρωστο” και αντίθετο με τις αρχές και τις αξίες των εφοδιασμένων με διάθεση για προσφορά και παραγωγή έργου στελεχών, συνεπικουρούμενες από τη συναίνεση της ηγεσίας στα προσωπικά “καπρίτσια” τους, που δεν είχαν καμία απολύτως ιδεολογική βάση, αλλά πήγαζαν από μια έντονη επιθυμία προσωπικής φιλοδοξίας. Και δυστυχώς, αντί να ασχοληθούν με την αποστολή που τους ανατέθηκε, ασχολήθηκαν αποκλειστικά με την εξουδετέρωση του εσωκομματικού “ανταγωνισμού” για να εξασφαλίσουν μια θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, κάτι που τελικά δεν επετεύχθη, αφού όπως λέει και ο πάνσοφος λαός, “η αλήθεια είναι λάδι και βγαίνει στην επιφάνεια”.

“ Δεν είμαι διακοσμητικό στοιχείο”
Η κα Ήμελλου προτίμησε να επιλέξει και πάλι το δρόμο της σιωπής. Με μια ιδιαίτερα λακωνική δήλωση και αφού έκανε ουσιαστικά υπομονή αρκετούς μήνες, αποχώρησε από τους “Ανεξάρτητους Έλληνες”, “μιας και ουδέποτε της δόθηκε η δυνατότητα ουσιαστικής συμμετοχής της στα δρώμενα”, παρά μόνο ως μέλος μιας επιτροπής για τους τύπους, αρνούμενη να παραμείνει “διακοσμητικό στοιχείο” μιας παράταξης. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετεκλογικά, ουδείς από το κόμμα ήρθε σε επαφή μαζί της,“απαξιώνοντάς την και “εξαφανίζοντάς την”, παρά τη θέλησή της να βοηθήσει σε όποιον τομέα έκρινε η ηγεσία του. Αναμφισβήτητα, η Ναξιώτισσα νεαρή Δικηγόρος με τους 2000 περίπου σταυρούς προτίμησης, νιώθει έντονα ότι απλώς “χρησιμοποιήθηκε”.

“Και ο νοών… νοείτω”
“Θα έπρεπε να είχα αποχωρήσει μετά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση και δεν το έκανα για να μη θεωρηθεί ότι αποχωρούσα επειδή δεν εκλέχθηκα βουλευτής” δήλωσε στην “ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ” και πρόσθεσε:“βοήθησα το κόμμα και τη δεύτερη Κυριακή, ομολογουμένως όχι με τον ίδιο ρυθμό και αυτό αποκλειστικά και μόνο λόγω έλλειψης οικονομικών μέσων, παρά το γεγονός ότι είχα συνειδητοποιήσει τους άνισους όρους υπό τους οποίους αγωνίστηκα. Πίστευα ότι μετά τις εκλογές, θα μπορούσα να συμβάλω στην κοινή προσπάθεια για την οποία έπεισα όσους με εμπιστεύτηκαν, να ακολουθήσουν τους “Ανεξάρτητους Έλληνες”. Με αγνόησαν όμως. Και δεν καταλαβαίνω το γιατί. Δεν είμαι άνθρωπος που έχω δώσει δικαιώματα. Δεν προερχόμουν από κάπου αλλού και πήγα κάπου αλλού, για να θεωρηθώ “ξένο σώμα”. Και δεν πρόκειται να το κάνω φυσικά. Ο καθένας κρίνεται από την πορεία του. Να είμαι ένα μήνα σε μια διαδικασία και να αγωνίζομαι για να φέρω ψήφους, για να μάθει ο κόσμος ένα ανύπαρκτο μέχρι τότε κόμμα, να γυρνάω τα νησιά, να έχω ξοδέψει μέρος της περιουσίας μου, να έχω δεχθεί παράπονα και αμφισβητήσεις από τον κόσμο, τον οποίο προσπαθούσα να πείσω και τελικά όλα αυτά να είναι ένα καλά οργανωμένο παιχνίδι. Να μου το έλεγαν από την αρχή και να μου αφήσουν τη δυνατότητα επιλογής. Όχι να με βάλουν σε μια διαδικασία και ξαφνικά να συνειδητοποιήσω ότι με χρησιμοποίησαν και εγώ με τη σειρά μου έπαιξα άθελά μου παιχνίδι στους δικούς μου ψηφοφόρους, με αποτέλεσμα να μη μπορώ να κοιτάζω κανέναν στα μάτια μετά τις εκλογές και να κρύβομαι”.

“Καμιά φορά και η αποχή από τα πράγματα, είναι πράξη”
Η κα Ήμελλου αρκέστηκε να δηλώσει “απηυδισμένη και αγανακτισμένη”, όσον αφορά στους “εκ των προτέρων χειρισμούς που έγιναν, προκειμένου να μην εκλεγεί κανείς πέραν ενός”, εξέφρασε όμως την άποψη ότι αυτό το θέμα δεν αφορά μόνο στους “Ανεξάρτητους Έλληνες”, αλλά είναι ζήτημα που αγγίζει όλο το πολιτικό σύστημα”. Όταν βλέπω να γίνονται όλα αυτά, σε ένα κόμμα τόσο νέο, που δεν έχει ακόμη προλάβει να γίνει μέρος του συστήματος, “να βρωμίσει” δηλαδή, φανταστείτε τι γίνεται αλλού”, σημειώνει και διαβεβαιώνει ότι “ δεν αποχώρησε από τους “Ανεξάρτητους Έλληνες” με σκοπό να ενταχθεί σε άλλο κόμμα, αφού όλα είναι πολύ νωπά και πολύ νωρίς για οτιδήποτε, για να καταλήξει στη φράση: “προς το παρόν, δε θέλω ούτε καν να συμμετέχω πολιτικά. Δε θέλω να είμαι απόλυτη. Η πολιτική είναι ένα βασικό κομμάτι της ζωής μου”.
Εδώ και πέντε μήνες είχα στην ουσία αποχωρήσει, απλά τώρα οι συνθήκες ευνόησαν να κάνω το επόμενο βήμα . Αν δεν έκανα υπομονή, θα ήταν χειρότερα τα πράγματα. Θα πέφτανε να με “φάνε”.
Επανέλαβε δε, ότι δεν κατήλθε στον πολιτικό στίβο για “την καρέκλα”, ούτε για την ικανοποίηση ματαιοδοξίας, δηλώνοντας “ακομπλεξάριστο άτομο” για να καταλήξει λέγοντας: “ήθελα να προσφέρω αλλά δε με άφησαν, ούτε προεκλογικά, ούτε μετεκλογικά. Δεν πειράζει όμως, καμιά φορά και η αποχή από τα πράγματα, είναι πράξη”.

Παραιτήθηκε και ο Μάριος Βουτσίνος;
Μετά την Αγγελική Ήμελλου και ο Συριανός Μάριος Βουτσίνος φέρεται να απομακρύνεται από το κόμμα του Π. Καμμένου, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του “naxios.blogspot.gr”, αποχώρησε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες,
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βουτσίνος είχε εκλεγεί βουλευτής, στις πρώτες εθνικές εκλογές του περασμένου Μαΐου, αλλά στις επαναληπτικές εκλογές δεν κατάφερε η παράταξή του να κερδίσει ξανά την έδρα στο νομό.
Ο κ. Βουτσίνος επέλεξε το δρόμο της αθόρυβης αποχώρησης, ακριβώς όπως εισήλθε στο χώρο των “Ανεξάρτητων Ελλήνων”, χωρίς ηχηρές παραιτήσεις προς το κόμμα και χωρίς να ανακοινώσει την απόφασή του ούτε καν στα τοπικά Μ.Μ.Ε.
Όπως φέρεται να είπε στο περιβάλλον του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “naxios”, δεν ήθελε να προκαλέσει άλλο θόρυβο και επιπρόσθετα προβλήματα στους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα “σπαράσσονται” από εσωκομματικά ζητήματα.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, ο κ. Βουτσίνος, εδώ και καιρό είχε εκφράσει τη δυσαρέσκεια και τη διαφωνία του με τη στρατηγική που επέλεξε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ η τελευταία κρίση και οι αποκαλύψεις που ξέσπασαν στο κόμμα, ώθησαν τον πολιτευτή Κυκλάδων να διαβεί την πόρτα της εξόδου από το κόμμα.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η επίσημη απάντηση του κ. Βουτσίνου, δεδομένης μάλιστα και της έντονης φημολογίας που ήδη έχει αρχίσει να αναπτύσσεται για το θέμα της αναζήτησης “νέας” πολιτικής στέγης.
http://vps1.typokykladiki.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 02-05-2012 "ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ"

Την παραμονή του Άγιου Γεωργίου, επισκέφτηκα την πανέμορφη Αμοργό.Η Αμοργός είναι ένα νησί με ιδιαίτερα προβλήματα, όπως, μεταξύ άλλων, οι ουσιώδεις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που προσκαλούν δυστυχώς μόνιμη ανασφάλεια στους Αμοργιανούς πολίτες, οι οποίοι είναι απόλυτα εξαρτημένοι από το ιατρικό κέντρο της Νάξου (ότι σοβαρό κι αν τους συμβεί, τους παραπέμπουν λόγο ανεπάρκειας ιατρικής υποστήριξης  μονίμως στο ιατρικό κέντρο της Νάξου, με δικά τους αποκλειστικά έξοδα), αλλά κυρίως μόνιμη ανασφάλεια στους γηραιότερους που αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην Αθήνα από το φόβο μήπως τους συμβεί οτιδήποτε και δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν στο νησί τους.... ,όπως το πρόβλημα του βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων στην Αιγιάλη, όπως η ανυπαρξία αλιευτικού καταφυγίου στα δυο λιμάνια του νησιού, Καταπόλων και Αιγιάλης,  που έχει καθοριστική σημασία για την προστασία των καϊκιών των ψαράδων του νησιού από τις κακοκαιρίες, όπως η παντελής έλλειψη τουριστικής μαρίνας, όπως η έλλειψη κατάρτισης και επιμόρφωσης επαγγελματιών κτηνοτρόφων και γεωργών πάνω στο αντικείμενο τους (σφαγεία, τυροκομεία και βιολογικές καλλιέργειες) και όπως η πλήρης  έλλειψη πολιτιστικής επιμόρφωσης, (μουσική, θέατρο, χορός κ.α.) σε ένα νησί με ιστορία δυόμιση χιλιάδων χρόνων...υπό την επίβλεψη και φροντίδα του δήμου για τα παιδιά που μένουν μόνιμα στην Αμοργό.
Είναι δυστυχώς οφθαλμοφανής η εγκατάλειψη του νησιού από την πολιτεία, ενός νησιού που έχει προσφέρει απίστευτες εικόνες στις ψυχές και στα μάτια ανθρώπων από όλον τον κόσμο, σε ένα νησί που έχει γίνει σταθμός βραβευμένων ταινιών, και κυρίως σε ένα νησί, όπου φιλοξενεί κάθε πρωί τον ήλιο, που με τις πρώτες αχτίδες του βγαίνει μέσα από τη θάλασσα της Αμοργού για να φωτίσει όλη μας την Ελλάδα.
Η Αμοργός δεν χρειάζεται άλλους ανθρώπους που να τάζουν, να υφαρπάζουν τις ψήφους των Αμοργιανών  πολιτών και μετά να εξαφανίζονται....
Η Αμοργός χρειάζεται σε αυτήν την κρίσιμη καμπή που περνάει η χώρα μας ανθρώπους που να την σέβονται και να την αγαπούν με όραμα και δυνατότητες, να προστατεύουν τον παραδοσιακό της χαρακτήρα και να δώσουν στο μέλλον της σύγχρονη οντότητα.
Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συντοπίτες μου Αμοργιανούς που με καλωσόρισαν με ανοιχτές τις αγκαλιές τους και που μου μίλησαν με περισσή ζεστασιά...όταν κάποιοι άλλοι υποψήφιοι βουλευτές δεν τολμούν ούτε καν να διασχίσουν τα καταγάλανα νερά της Αμοργού, πόσο μάλλον να κυκλοφορήσουν ανάμεσα στους Αμοργιανούς που τους εξαπατούσαν τόσα χρόνια με τα κατά συρροή ψέματα τους και τις απατηλές υποσχέσεις τους...για να τους "επιβραβεύσουν" σήμερα με τον ενιαίο φπα της τρόικα που ετοιμάζουν στα νησιά μας,  με το ξεπούλημα της πατρίδας μας, και την κατάσχεση των περιουσιών μας.
Ιδιαιτέρως ένα μεγάλο ευχαριστώ θέλω να πω σε ανθρώπους που παρά το ότι γνώρισα για πρώτη φορά, με εμπιστεύτηκαν και στάθηκαν δίπλα μου,  όπως ο Γιώργος Κοκολογιάννης, ο Λευτέρης Βλεβιανός, ο Γιάννης Σπανός  και ο συνάδελφος του αδελφού μου ηθοποιού Δημήτρη Ήμελλου,  Σπύρος Δρόσος.
"Η ΑΜΟΡΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ"
(ΒΛ. ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ)

Αγγελική Ήμελλου
Πολιτευτής Κυκλάδων